Vochtig toiletpapier Page heeft plots minder velletjes | Radar checkt

Je betaalt hetzelfde voor een artikel, maar er zit minder van het product in de verpakking. Herkenbaar? Verschillende producenten doen het. Zo ging Sultana ooit van drie naar twee koekjes. Sommige fabrikanten melden het niet aan de consument. De familie Pool kwam daarachter bij het vochtig toiletpapier van Page.

De familie Pool gebruikt al jaren vochtig toiletpapier. Gebruikelijk vult mevrouw Pool op vrijdag de doekjes bij. 'Maar opeens moest ik al op donderdag bijvullen. Met z’n tweeën 42 doekjes in de week. Dat werd me te gortig', zegt Mevrouw Pool verontwaardigd.

Ze kijkt op de achterkant van de verpakking. Wat blijkt? Er zitten 38 velletjes in, in plaats van 42. En dat voor dezelfde prijs: 1,99 euro per pak. Mevrouw Pool is hier niet over te spreken. Ze vindt het vooral jammer dat ze hierover niet is ingelicht door Page.

Ze laat het er niet bij zitten en neemt contact op met Page, maar is teleurgesteld over de reactie. Mevrouw Pool: 'Page heeft het recht om zonder de consument in te lichten, de prijs aan te passen. Dat moet je maar accepteren'.

En hoeveel scheelt het eigenlijk?

Radar maakt een berekening:

  • 42 vellen a 1,99 euro = 0,047 cent per vel
  • 38 vellen a 1,99 euro = 0,052 cent per vel
  • 8 vellen per dag maal 365 dagen = 2920 vellen per jaar

Het prijsverschil is 14 euro en 60 cent.

Mevrouw Pool weet wel wat ze met dat geld zou doen: 'Nog meer pakken kopen natuurlijk', zegt ze me een kleine lach.

Fons belt met de klantenservice van Kimberly-Clark, het moederbedrijf van Page. Hij krijgt te horen dat Page de inhoud van de verpakking 'stilzwijgend kan verminderen' zonder het te vermelden.

Mevrouw Pool heeft inmiddels besloten om geen vochtig toiletpapier van Page meer te kopen.

Reactie Kimberly-Clark: stijging van grondstofprijzen

'Wij streven er altijd naar om onze consumenten de beste prijs/kwaliteit verhouding te bieden, ook wanneer wij geconfronteerd worden met een stijging van de grondstofprijzen.

Hoewel wij altijd proberen om veranderingen voor de consument minimaal te houden, is het in dit geval nodig geweest om een wijziging in ons product aan te brengen (een vermindering van het aantal vellen). Op deze manier kunnen wij blijven voldoen aan de belangrijkste behoefte van de consument; het bieden van een schoon en fris gevoel.

Deze veranderingen stellen ons ook in staat te blijven investeren in innovatie en productverbeteringen waar onze consumenten nog jaren voordeel van zullen hebben.'

Forumreacties

11
  • Door Radar

Het komt vaker voor dat een product wordt verkleind of dat er een lager aantal in de verpakking zit. De prijs verandert echter niet en producenten melden het ook niet aan de consument. Dit is ook het geval bij Page vochtig toiletpapier. De familie Pool ontdekte dat er 38 velletjes in een verpakking zaten in plaats van 42 voor dezelfde prijs van 1,99 euro per pak. Fons zoekt het uit in Radar checkt. Radar maandagavond 30 september 2019 om 20:30 op NPO 1

  • Door Lowieze

“Het komt vaker voor dat een product wordt verkleind of dat er een lager aantal in de verpakking zit. “ Ja inderdaad, dit gebeurt al jaren en toch gaat Fons het “uitzoeken” 😂

  • Door Lady1234

Volgende item waarschijnlijk het tellen van de lucifers of de punaises in een doosje.