Waarde bitcoin steeg tot boven de 11.000 euro

bitcoin-waarde-24062019.jpg

Cryptomunt bitcoin heeft zijn opmars dit weekeinde doorgezet. Zondagavond stond de digitale munteenheid zelfs enkele uren boven de 11.000 euro. Inmiddels is de munt rond de 10.800 dollar per stuk waard, meldt Coinmarketcap dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.

De bitcoin is al enkele maanden aan het stijgen. Sinds begin mei ging de koers van 6000 dollar naar ruim 10.000 dollar. Vanwege die relatief snelle stijging wordt gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017 toen de bitcoin op ruim 19.000 dollar piekte.

Update 27 juni 16:10: Flinke tik na dagenlange opmars

De bitcoin kreeg donderdag een flinke tik, na een dagenlange opmars. De cryptomunt wist voor het eerst sinds januari vorig jaar de grens van 13.000 dollar te doorbreken, maar zette in de uren daarna een daling in. Inmiddels is de digitale munt nog zo'n 11.660 dollar waard.

De afgelopen dagen won de bitcoin nog tientallen procenten aan waarde, zo blijkt uit data van Coinmarketcap dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt. Onder meer de stappen van techgigant Facebook, die met zijn eigen virtuele munt libra komt, stuwden de koers. Ook andere cryptovaluta, zoals ethereum, lieten een opgaande lijn zien maar staan nu in de min. Door die relatief snelle stijging wordt gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017.

Veilig geld beleggen in cryptomunten

Sinds 2018 zijn er ongeveer 580.000 Nederlanders die hebben geïnvesteerd in bitcoins of een andere cryptovaluta. Maar slechts een kwart van hen heeft winst geboekt. Hoe kun je veilig geld beleggen in cryptomunten?

Lees meer: Hoe investeer je veilig in bitcoins of andere cryptomunten?

Bedrijven en tussenpersonen die je kunnen helpen met het kopen van bitcoins schieten als paddenstoelen uit de grond, maar is het wel verstandig om daarmee in zee gaan?

Radar Radio: 'Cursussen, tips en adviezen voor kopen bitcoins zijn allemaal kolder'

Bron: ANP