background branding

Waarschuwing: opnieuw MDMA gevonden in grote champagneflessen

Moet champange foto.jpeg

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten waarschuwt opnieuw voor 3-liter champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial, omdat de drug MDMA erin kan zitten. Volgens de dienst zijn al vier mensen in Nederland ziek geworden na het drinken van de vervuilde champagne. In Duitsland is iemand eraan overleden.

De NVWA riep mensen eerder op uit te kijken met champagneflessen die productiecode LAJ7QAB6780004 achterop hebben staan. Nu zijn flessen met de code LAK5SAA6490005 daar aan toegevoegd. Volgens de toezichthouder is bij het inschenken te zien dat het niet om champagne gaat. De met MDMA vervuilde drank bruist niet, is roodbruinig en ruikt naar anijs.

Het is niet bekend hoe de drug in de champagneflessen is terechtgekomen. 'De NVWA kan daarom niet inschatten of er nog meer van deze flessen met de gevaarlijke stof in omloop zijn. Ook kan niet uitgesloten worden dat er andere flessen van hetzelfde merk in omloop zijn waar ook MDMA in zit', liet de autoriteit eerder weten.

In de gevallen waarbij mensen ziek werden, zouden de flessen via een nog onbekende website zijn verkocht. De NVWA heeft alle toezichthouders in de Europese Unie op de hoogte gebracht.


Bron: ANP