background branding

Wachttijden voor rijexamens blijven lang, tot wel 25 weken

22-06-04-rijexamen-wachttijd-cbr-32517927_s.jpg

Het duurt steeds langer voordat kandidaten rijexamen kunnen doen. Het CBR slaagt er maar niet in om een einde te maken aan de lange wachtlijsten, meldt De Telegraaf. De wachttijd voor het praktijkexamen loopt in sommige regio’s op tot soms wel 25 weken. In maart was dat nog zo’n 16 weken.

De lange wachttijden bij het CBR zijn ontstaan door een tekort aan examinatoren en een achterstand doordat er vanwege corona maandenlang geen examens konden worden afgenomen. In maart liet CBR-directeur Alexander Pechtold nog weten dat de werving van examinatoren enorm lastig is. Van de 8087 kandidaten die zich in een jaar tijd hadden aangemeld, kwamen er slechts 108 door de strenge selectieprocedure om aan de opleiding te beginnen.

CBR: kortere wachttijd als meer mensen slagen

Tegelijkertijd gaan er ook mensen met pensioen, waardoor het personeelsprobleem niet echt wordt opgelost. Volgens een CBR-woordvoerder is het belangrijk dat de slagingspercentages omhoog gaan. 'Nu slaagt een kleine 53 procent voor het praktijkexamen, maar als dat boven de 60 procent komt, kan iedereen binnen een paar weken afrijden.'

Bron: ANP / Telegraaf