Warm weer: welke kledingstoffen zijn geschikt?

kleding-zomer-27-06-2019-780.jpg

Polyester, viscose, linnen of katoen: welke kledingstoffen kun je het beste dragen bij warm weer, en welke stoffen kun je het beste vermijden? Huishoudexpert Zamarra Kok geeft tips.

Heb je kleren gemaakt van linnen, katoen of zijde in de kast hangen? Op warme dagen kun je het beste kiezen voor die stoffen, die ademen namelijk het meest. Let er wel op dat die materialen niet 'stiekem' gemixt zijn met synthetische stoffen, tipt Kok. Zo wordt er soms spandex (elastaan) aan toegevoegd.

Vermijd polyester en rayon (viscose)

Die synthetische stoffen, zoals polyester en rayon (viscose), zijn af te raden bij hoge temperaturen, je krijgt het er namelijk alleen maar warmer van. Let op: ook veel vrouwenondergoed wordt gemaakt van synthetische stoffen, waarschuwt Kok.

En, wellicht ten overvloede: ga voor kleding die lekker wijd zit, en niet voor een nauwsluitende outfit. En ga ook liever voor witte kleding: zweetplekken vallen meer op als je grijstinten draagt.

Heb je last van zweetluchtjes in je kleding? Vul een emmer voor de helft met water en voeg een halve fles schoonmaakazijn toe. Laat je kleren daarin ongeveer een uurtje weken en gooi ze daarna in de was.

Meer over