background branding

WhatsApp: 3 handigheidjes

wa_tips_800.jpg

Met wie app jij het meest? Hoe laat is je berichtje gelezen? Hoe verstuur je snel foto's van je smartphone naar je computer? Radar zet 3 handigheidjes voor WhatsApp-gebruikers op een rij.

WhatsApp is een van de meest gebruikte toepassingen voor de smartphone. Wat moet je weten over deze chatapp? Je leest het hieronder.

1. Hoe laat is je bericht gelezen?

Dat blauwe vinkjes betekenen dat je bericht is gelezen wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je kunt zien hoe laat een appje is gelezen? Houd het bericht ingedrukt en ga naar 'Info', of klik op de 'I' die bovenin het scherm verschijnt. Wie een iOS-telefoon heeft kan het bericht ook naar links slepen.

Let op: deze functie werkt niet als je de blauwe vinkjes hebt uitgeschakeld. Wil je deze leesbevestiging in- of juist uitschakelen? Ga naar Instellingen > Account > Privacy > Leesbewijzen.

2. Stuur gemakkelijk foto's van je telefoon naar je computer (en andersom)

1. Open web.whatsapp.com op je computer

Open web.whatsapp.com op je computer.

Ga dan op je telefoon naar 'Instellingen > WhatsApp Web', richt vervolgens de camera op het scherm van je computer om de QR-code te scannen*. Hierna word je automatisch ingelogd.

Je ziet nu je WhatsApp-gesprekken op je computer. Je kunt nu foto's en video's vanaf je telefoon naar je computer sturen, of andersom.

*Let op:

  • WhatsApp op je computer maakt gebruik van de internetverbinding van je mobiele telefoon. Schakel over op wifi als je wilt voorkomen dat je data van je bundel gebruikt
  • As je al eerder WhatsApp op je computer hebt gebruikt, zul je meteen de gesprekken zien en is het niet nodig een code te scannen
  • Heb je problemen met de webversie? Het kan zijn dat je toestel deze functie niet ondersteunt. Ga voor meer informatie naar de website van WhatsApp.

2. Stuur een appje met de foto naar jezelf

WhatsApp-gebruikers met iOS kunnen zichzelf een appje sturen. Lukt dit bij jou niet, dan kun je het volgende proberen: start een WhatsApp-groep (Nieuwe chat > Maak nieuwe groep) en voeg een contactpersoon toe. Verwijder deze persoon vervolgens weer. Nu kun je jezelf appjes sturen, en deze op je computer openen.Meer informatie over de webversie van WhatsApp in dit artikel.

3. Neem eens een kijkje in de statistieken

Het statistiekenmenu voor WhatsApp op iOS is wat uitgebreider dan voor Android. Android-gebruikers kunnen via Instellingen > Account > Netwerkgebruik zien hoeveel berichtjes zij hebben ontvangen en verstuurd.

WhatsApp-gebruikers met iOS kunnen via Instellingen > Account > Opslag in gebruik ook zien met wie zij vaak appen.

Lees ook deze artikelen

Bron: Radar / Nieuws.nl