Whatsapp blokkeert berichten als voorwaarden niet geaccepteerd worden

22:02 whatsapp.jpg

WhatsApp-gebruikers moeten vóór 15 mei de nieuwe voorwaarden accepteren om gebruik te kunnen blijven maken van de app. Dat meldt Techcrunch. Als hier geen gehoor aan wordt gegeven wordt het account geblokkeerd en is het niet meer mogelijk om berichten te sturen of te lezen, zo zegt het bedrijf.

Na 15 mei zijn de accounts van gebruikers die de voorwaarden niet accepteerden niet langer bruikbaar. Dat houdt in dat je als gebruiker vier maanden hebt voordat WhatsApp je account definitief verwijdert. Mocht je de voorwaarden na 15 mei alsnog accepteren, dan kan de dienst wel weer normaal gebruikt worden.

Verplicht

Met dit nieuwe beleid ben je verplicht om akkoord te gaan met de voorwaarden waardoor WhatsApp data mag delen met Facebook. Eigenlijk zou WhatsApp de wijzigingen eerder deze maand doorvoeren maar na kritiek op de nieuwe voorwaarden stelde het Facebook-dochterbedrijf deze wijziging uit tot 15 mei.

Facebook en privacywetgeving

Vanwege de privacywetgeving mag Facebook de data van Europese WhatsApp-gebruikers wettelijk gezien niet gebruiken. Er zou in theorie dus niks veranderen door deze nieuwe gebruiksvoorwaarden.

De afgelopen jaren is Facebook echter een zeer invloedrijk bedrijf geworden. Het AD waarschuwde al dat de economie noch de overheid klaar is voor een digitale economie met data als nieuw goud. Ook meldde Trouw eerder dat de nieuwe privacyregels Facebook er tot nu toe niet van weerhouden om privégegevens van gebruikers op te slaan.

Hoe accepteer ik deze voorwaarden?

Waarschijnlijk heb je deze in januari met via een pop-up al gedaan. Herken je dit niet of heb je toen niet geaccepteerd? Opgelicht?! schreef een gedetailleerd artikel over de situatie en beschrijft welke stappen je dan kunt ondernemen.

Bron: Tweakers.net/AD/Trouw