WhatsApp gaat advertenties plaatsen in Status-functie

whatsapp-advertenties01112018.jpg

WhatsApp gaat definitief advertenties plaatsen in de Status-functie van de app. De reclame wordt het primaire verdienmodel van de chatapp, bevestigt topman Chris Daniels tegenover de Indiase nieuwssite NDTV.

Het is voor het eerst sinds de oprichting dat WhatsApp advertenties toevoegt aan de applicatie. Gebruikers kunnen volgens Daniels reclame van bepaalde bedrijven blokkeren en zelf in de instellingen de advertenties op de status-pagina op stil zetten.

De advertenties zullen volgend jaar voor het eerst in de app staan, hoe ze eruit komen te zien, is nog niet duidelijk. Ook is het nog niet bekend of op andere plekken in de app ook advertenties zullen verschijnen. Toen WhatsApp in 2014 werd overgenomen door Facebook, beloofde een van de oprichters van WhatsApp dat er geen reclame in de app zou komen. Beide oprichters zijn inmiddels vertrokken bij Facebook en het moederbedrijf wil nu met advertenties geld verdienen aan de app.

De meerderheid van alle Nederlanders verstuurt en ontvangt berichten via WhatsApp, het is onbekend hoeveel mensen de Status-functie gebruiken. Wereldwijd heeft de chatdienst 1,5 miljard gebruikers.

Bron: NDTV