background branding

WhatsApp kondigt veranderingen aan om privacy gebruikers te verbeteren

090822_whatsappsite.jpg

Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

Zo kun je binnenkort groepchats verlaten zonder dat iedereen daarvan op de hoogte wordt gesteld. Ook kun je straks zelf bepalen wie allemaal kan zien dat je online bent. Op Twitter kondigde WhatsApp daarnaast aan dat gebruikers de mogelijkheid krijgen berichten meer dan twee dagen na het plaatsen nog te verwijderen. Daarmee krijgen ze veel langer de tijd hiervoor dan eerst.

'Berichten zo privé als persoonlijke gesprekken'

Het garanderen van de privacy is al langer een heikel thema voor socialemediabedrijven. 'We blijven nieuwe manieren bedenken om uw berichten te beschermen en ze net zo privé en veilig te houden als persoonlijke gesprekken', zegt Zuckerberg er nu over.

Veranderingen vermoedelijk later deze maand doorgevoerd

Dat er bij WhatsApp aan veranderingen werd gewerkt kwam eerder al naar buiten door berichtgeving van de site WABetaInfo, waar vaker nieuwtjes over de berichtendienst te vinden zijn. Via officiële kanalen is nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe veranderingen precies ingaan. WABetaInfo schrijft dat de update vermoedelijk later deze maand wordt doorgevoerd.

Bron: ANP