background branding

Wimperserum - reactie Kruidvat

reactie-kruidvat-10092018.jpg

Hieronder lees je de reactie van Kruidvat op de uitzending van Radar (10-09-2018) over de bijwerkingen die wimperserum kan veroorzaken. Het product was voorheen bij deze drogisterijketen te koop. 

Wij hebben de verkoop van het Kruidvat Superlash wimperserum moeten staken vanwege een verschil van inzicht met betrekking tot de classificatie van het product. Volgens de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit moet het product onder de geneesmiddelenwetgeving  vallen, terwijl het volgens ons een cosmetisch product betreft.

Het verlengen en verstevigen van de wimpers is immers een schoonheidsideaal. Deze zienswijze wordt ook bevestigd door een farmacoloog. Het product is ontzettend populair onder onze klanten, dankzij het  bewezen resultaat en de aantrekkelijke prijs. Wij zijn dan ook zeer teleurgesteld in deze uitspraak en gaan hier tegen bezwaar maken. Gezien de vaak lange looptijd van dergelijke trajecten zullen wij daarnaast ook alternatieven onderzoeken. Wij staan altijd open voor suggesties om onze verpakkingen verder te verbeteren. De suggestie m.b.t. het vermelden van eventuele bijwerkingen zullen wij dan ook in overweging nemen.