background branding

Woekerpolis.nl daagt ook Aegon

Na Nationale-Nederlanden sleept de Vereniging Woekerpolis.nl nu ook Aegon voor de rechter. De verzekeraar wordt in een collectieve procedure aansprakelijk gesteld voor de schade die mensen opliepen door verzwegen hoge kosten op woekerpolissen, maakte de vereniging zaterdag bekend.

Aegon verkocht de afgelopen 25 jaar naar schatting 1,3 miljoen zogeheten woekerpolissen. De rechter veroordeelde Aegon al eerder om gedupeerden hiervoor schadeloos te stellen, legt stichtingsvoorzitter Ab Flipse uit. 'Maar die procedure betrof slechts 30.000 verzekerden en ging maar over één van de weeffouten in het product Koersplan. Wij pakken alle misstanden en ook andere woekerpolissen van Aegon mee.'Gedupeerden

Volgens Flipse zijn er in totaal 600.000 mensen gedupeerd door de woekerpolissen van Aegon. Hij schat de gemiddelde schade per polis op zeker 5000 euro. De gemiddelde compensatie bij de eerdere Koersplan-procedure betrof slechts zo'n 1400 euro, aldus Flipse.

Bij Woekerpolis.nl hebben zich inmiddels bijna 20.000 mensen met een woekerpolis aangesloten. Andere gedupeerden, ook mensen die al een compensatie hebben ontvangen, kunnen zich nog aanmelden om mee te doen met de procedure.

Een woordvoerder van Aegon wil nog geen inhoudelijke reactie geven. Aegon wil de dagvaarding van Woekerpolis.nl eerst bestuderen, stelde een zegsman.

Woekerpolis.nl startte in november vorig jaar al een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden. Binnenkort wordt in die zaak de eerste pro-forma zitting gehouden. De vereniging is van plan op termijn ook de andere grote aanbieders van woekerpolissen een dagvaarding te sturen.

Bron: ANP