Woningcorporatie Alwel doet niets aan muizenoverlast

Saloua El Allouchi heeft last van muizen. Al sinds ze in het huis op de van Effenlaan in Roosendaal trok schieten ze uit alle kieren en gaten. Het lijkt door de bouw van het huis te komen, toch komt woningcorporatie Alwel niet met een oplossing. 

Saloua is niet de enige die last heeft van het ongedierte. De buurtbewoners spreken zelfs van een muizenplaag, een plaag die de wijk al jaren teistert. Bestrijding blijkt dweilen met de kraan open. De bewoners schakelen de hulp van verslaggever Fons Hendriks in. 

Muizen op uitnodiging

De huizen zijn afgewerkt met een leistenen huid, tussen de stenen zitten grote openingen. 'Deze openingen nodigen muizen uit om beschutting te zoeken tussen de geïsoleerde houten gevelwand en de leien' aldus een bouwkundig rapport. Liet de bouwkundige keuring doen om aan te tonen dat woningcorporatie Alwel wel degelijk verantwoordelijk is voor het probleem. Toch worden de bewoners keer op keer weer het bos in gestuurd. 

Wat zegt het Kennis en Adviescentrum Dierenplagen?

Volgens Bastiaan Meerburg, directeur van het KAD is het heel simpel: 'in normale omstandigheden valt muizenbestrijding onder klein onderhoud en is het dus voor de rekening van de huurder. Maar speelt de bouw van het huis mee, dan is het de verantwoordelijkheid van de verhuurder.' 

Langs bij Alwel

Woningcorporatie Alwel weigert om Fons te woord te staan. Maar daar laat hij het niet bij zitten…

Forumreacties

13
  • Door Radar

Saloua heeft last van muizen in haar woning van corporatie Alwel. Ze is niet de enige: buurtbewoners spreken zelfs van een muizenplaag, een plaag die de wijk al jaren teistert. Woningcorporatie Alwel weigert om Fons te woord te staan. Maar daar laat hij het niet bij zitten… Meer zie je in het volgende fragment van Radar: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/woningcorporatie-alwel-doet-niets-aan-muizenoverlast/ Heb jij ook weleens muizen gehad in je huurhuis? Reageer!

  • Door Bob Schurkjens

Wel eens muizen gehad in mijn huurhuis. Mijn toenmalige kat wist daar uitstekend raad mee. Dag en nacht.

  • Door Geip Suusje

Muizen maken geen verschil tussen huur of koop hoor. 😀 Zag er ooit eentje uit de tuin via open deur het huis in scharrelen, en vond hem nooit meer terug. Maar hoorde maandenlang af en toe wel geritsel over het plafond. Heb via-via verkregen professionele rattegif (die roze haverkorrels) neergezet, toen werd het rustig. Mijn buren in die tijd hadden toen vogels, en morsten voerzaad. Vinden muizen heel lekker. Vogelzaad is nu niet meer in de buurt. Maar afgelopen zomer scharrelde er toch een veldmuis in mijn tuin die energiek bepaalde bessen snoepte. Waar ik bij stond nog wel, brutaal beest! Ben toen wel even op gaan letten dat ik de tuindeuren dicht hield. Eenmaal binnen kom je er dus moeilijk van af. Heb hem na een paar dagen niet meer terug gezien, waarschijnlijk gevangen door een kat (die ik eigenlijk niet in m'n tuin wil hebben). Een muisje in de tuin kan ik billijken, maar een kat... da's vies. Onlangs ook een plat dak vervangen met schuimisolatie. Ook daarin zaten lange gangen gevreten. Moeten muizen hebben gedaan.