Woninginbraak bij één op de 254 huishoudens: wat moet je weten?

woninginbraak-monitor-26022020.jpg

In Nederland zijn het afgelopen jaar in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd, wat neerkomt op één woninginbraak per 254 huizen. Dit blijkt uit een onderzoek van Independer op basis van cijfers van de politie. 

Alhoewel er sprake is van een afname van 3.432 inbraken ten opzichte van 2018, is woninginbraak nog steeds veelvoorkomend. 'De afname is geen reden om achterover te leunen', aldus Rianne Veerman van Independer. 

Hoeveel inbraken waren er in jouw woonplaats?

In de grote steden is het vaakst melding gemaakt van woninginbraak. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven vonden respectievelijk de meeste inbraken plaats. 

In Flevoland daalde het aantal woninginbraken met zo'n 20,7 procent het meest van alle provincies. De provincie Limburg kende een afname van 18,1 procent. Gelderland was de enige provincie waar het aantal woninginbraken toenam, met zo'n 4,5 procent. 

Op de website van Independer vind je de Woninginbraak Monitor, waar je per province en gemeente kunt zien hoeveel inbraken er zijn geregistreerd. 

Tips om woninginbraak te voorkomen

Radar heeft al meerdere malen aandacht besteed aan woninginbraak en hoe je dit kunt voorkomen. Check onderstaande artikelen en uitzendingsfragmenten voor tips en info. 

Bron: Independer / Radar