Zaak tegen Aegon beperkt tot drie woekerpolissen

aegon_logo_woekerpolis_800.jpg

De procedure van Vereniging Woekerpolis.nl tegen verzekeraar Aegon is voor 112 beleggingsverzekeringen geëindigd. Voor drie producten kan de procedure wel worden voortgezet.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag beslist in een tussenvonnis.

Voor de 112 beleggingsverzekeringen geldt dat de vereniging, die voor gedupeerden om schadevergoeding procedeert, niet-ontvankelijk is. Volgens de rechtbank voldoet de claimorganisatie in deze gevallen niet aan de wettelijke eisen om een collectieve procedure te voeren.

'Stap dichter bij adequate compensatie'

Dat ligt anders bij drie beleggingsproducten die onder de merken Fundplan, VermogensPlan en KoersPlan zijn verkocht. Voor deze woekerpolissen geldt dat de vereniging wel ontvankelijk is.

Vereniging Woekerpolis.nl zegt in een reactie dat de drie beleggingsverzekeringen waarop de rechtszaak zich nu toespitst 70 procent van de door Aegon verkochte woekerpolissen uitmaakt. 'Aegon wilde dat de rechter ons in het geheel niet-ontvankelijk zou verklaren. Dat is niet gelukt', stelt voorzitter Ab Flipse vast. 'Met dit tussenvonnis zijn we weer een stap dichter bij ons doel: een adequate compensatie voor onze leden. We gaan ons nu eerst buigen over deze drie meest verkochte producten van Aegon.' Flipse verwacht dat het nog maanden duurt voordat in deze zaak een eindvonnis wordt uitgesproken.

Radar en woekerpolissen

Radar besteedt al sinds 2006 aandacht aan de woekerpolisaffaire. Ook dit jaar kwamen verschillende uitzendingen (Woekerpolis bij het Europees Hof en Is het Kifid laagdrempelig genoeg?) over dit onderwerp voorbij. Afgelopen maandag kwam Radar met een uitzending over de Woekercompensatie. Bekijk hier alle uitzendingen van Radar over dit onderwerp.

Bron: ANP