Zaterdag in Radar Radio: Gemeente heft geld voor wijzigen grafsteen

780x439_grafsteen_aankondiging.jpg

Zaterdag in de uitzending hebben we het over een gemeente die 51 euro leges rekent om een naam op een grafsteen te laten graveren. De graveerkosten zelf komen daar nog bij. Verder: hoe overleef je als mantelzorger en heb je garantie op een loterijprijs?

Hoe overleef je als mantelzorger?

Mantelzorgers hebben naast het verzorgen van hun naasten vaak ook nog een fulltime of parttime baan. Hoe doen ze dat? Welke klussen neem je op je en welke besteed je uit? Wat is een goede verdeling tussen de mantelzorg en je eigen gezin?

Gemeente heft geld voor wijzigen grafsteen

De Ronde Venen laat nabestaanden 51 euro betalen om de inscriptie op een grafsteen te laten wijzigen. Deze gemeente is de enige van 60 door Radar onderzochte gemeenten en doet voor die 51 euro helemaal niets, want de kosten voor het graveren van de steen moeten apart betaald worden. Waarom wil de gemeente die 51 euro hebben?

Loterijprijs kapot: heb je garantie?

Je wint een mooie smartphone, televisie, auto of speaker in een loterij, maar dan gaat het product kapot. Heb je dan recht op garantie en bij wie moet je dan zijn daarvoor?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.