background branding

Zaterdag in Radar Radio: Hele straat zonnepanelen maar jij niet

780x439_zonnepanelen_aankondiging.jpg

Zaterdag in de uitzending hebben we het over zonnepanelen op je huurhuis. Mag een verhuurder in de hele straat zonnepanelen laten aanleggen, maar bij een enkel huis niet? Verder: wat is schertsvuurwerk en hoe maak je het lekkerste kerstdessert?
 

Wat is schertsvuurwerk?

Het hele jaar door ligt er vuurwerk in de schappen van sommige winkels. Dit vuurwerk heet schertsvuurwerk. Wat valt daar precies onder en hoe gevaarlijk is het? De politie legt dit uit en vertelt ook wat de regels zijn voor het afsteken van gewoon vuurwerk.

Hele straat zonnepanelen maar jij niet

In een wijk in Joure worden door een woningstichting zonnepanelen op huurhuizen gelegd. Het ene huis krijgt wel zonnepanelen, het andere huis niet, want dat staat op de lijst om verkocht te worden. Wat te doen als je het huis niet wil kopen? Mag je dan zelf investeren in zonnepanelen?

Hoe maak je het lekkerste kerstdessert?

Over een paar dagen is het Kerstmis. Het hoogtepunt van het samenzijn is voor velen het kerstdiner, maar niet minder onbelangrijk is het kerstdessert. Wanneer moet je dat maken? Kant-en-klaar of dagen van tevoren? Kan het met minder suiker of minder vet? Hoeveel werk is het om zelf pudding te maken? Meesterpatissier Rudolph van van Veen vertelt je zijn tips en trucs.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.

Meer over