background branding

Zaterdag in Radar Radio: Hoe krijg je het mantelzorgcompliment?

780x439_mantelzorg_aankondiging.jpg

Zaterdag in de uitzending hoor je wat je moet doen als je huisdier is overleden. Mag je die overal begraven of moet dat op een speciale begraafplaats? Verder: hoe verleng je de duur van je beltoon en hoe krijg je een mantelzorgcompliment?

Zo verleng je de duur van je beltoon

Als je op je mobiele telefoon wordt gebeld gaat hij niet langer over dan dertig seconden. Niet iedereen is zo kwiek en snel om op tijd bij de telefoon te zijn. Hoe kan je die dertig seconden verlengen?

Hoe krijg je het mantelzorgcompliment?

Voor mantelzorgers hebben gemeenten het mantelzorgcompliment. Dat is een klein geldbedrag, contant of in bonnen, of een uitje. Niet iedereen die dat compliment aanvraagt, krijgt het ook. Wat zijn de regels? Radar kreeg een mail van iemand die haar moeder verzorgt, maar het mantelzorgcompliment niet krijgt. Hoe zit dat?

Huisdier overleden: hoe kom je ervan af?

Wat moet je doen als je kat, hond, vogel, goudvis of ander huisdier is overleden? Mag je die dan in je eigen tuin of het park in de buurt begraven? Of moet dat op een speciale begraafplaats of crematorium voor huisdieren? We leggen de regels uit voor het verwerking van dode dieren.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.