Zaterdag in Radar Radio: Hoe voorkom je internetoplichting?

780x439_internetoplichting_aankondiging.jpg

Zaterdag in de uitzending hebben we het over pensioengeld van mensen die arbeidsongeschikt zijn geraakt. Waar is het geld? Verder: hoe voorkom je internetoplichting nu de feestperiode er weer aankomt en hoe brouw je zelf bier?

Arbeidsongeschikt maar toch pensioengeld?

Mogelijk ligt er nog twee miljard euro op de plank bij pensioenfondsen voor mensen die tijdens hun werkzame leven arbeidsongeschikt zijn geraakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder verschillende pensioenfondsen. Hoe kom je er achter of je premievrij pensioen hebt opgebouwd sinds de dag dat je arbeidsongeschikt bent geraakt?

Hoe voorkom je internetoplichting?

Sinterklaas en kerst komen er weer aan: traditioneel het moment van het jaar om online inkopen te doen, maar ook de tijd waarin oplichters je graag geld afhandig maken. Mensen bestellen online, maar krijgen nooit geleverd en als je betaald hebt, is je geld verdwenen. Wat kun je daartegen doen?

Zelf bier brouwen: hoe doe je dat?

Nederland is een echt bierland en naast de grote bierbrouwers zijn er ook een hoop microbrouwerijen. Hier wordt op kleine schaal bier gebrouwen. Je kan ook thuis bier brouwen. Wat kost zo'n biertje en hoe verloopt het proces?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.