background branding

Zaterdag in Radar Radio: Hoelang is de garantie op een nieuwbouwhuis?

780x439_nieuwbouw_aankondiging.jpg

Zaterdag in de uitzending hebben we het over de garantie op een nieuwbouwhuis. Wat mag je verwachten? Verder: ex-rokers kunnen besparen op hun overlijdensrisicoverzekering en hoe organiseer je in je eentje een geslaagde vakantie?

In je eentje een geslaagde vakantie?

Waar moet je op letten als je alleen op vakantie gaat, bijvoorbeeld voor een stedentrip of een backpackreis? Samen met auteur Liesbeth Rasker geven je we praktische tips hoe jij je in je eentje overal thuis en veilig kan voelen.

Hoelang is de garantie op een nieuwbouwhuis?

Je koopt een nieuwbouwhuis en na tien jaar gaan je deuren kapot. Een specialist constateert dat ze niet meer te herstellen zijn. Heb je dan recht op garantie of moet je zelf voor de kosten opdraaien? Bij wie moet je aankloppen als de fabrikant of leverancier failliet gaat? 

Gestopt met roken? Bespaar op je overlijdensrisicoverzekering!

Mensen die gestopt zijn met roken betalen mogelijk nog veel te veel geld voor hun overlijdensrisicoverzekering. Die sluit je af in combinatie met een hypotheek en zorgt ervoor dat nabestaanden niet ineens met hoge kosten worden opgezadeld. Voor rokers zijn de premies hoog, maar wanneer je stopt met roken, kan de premie mogelijk naar beneden.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.