Zaterdag in Radar Radio: Is 5G-straling gevaarlijk?

780x439_5g_aankondiging.jpg

Zaterdag in de uitzending gaat het over 5G. Is 5G-straling gevaarlijk of valt het allemaal wel mee? Verder: waarom wordt een duur apparaat voor diabetespatiënten niet vergoed boven je achttiende en hoe kom je van bladluis af?

Duur apparaat voor diabetespatiënt wordt niet vergoed

Diabetespatiënten hebben meer plezier in hun leven door een nieuw apparaat dat via de huid hun suikerwaarde kan meten. Ze hebben minder hypo's, zijn minder vaak ziek en komen nog amper in het ziekenhuis. Helaas wordt het apparaat niet vergoed als je boven de achttien bent en de kosten lopen op in de duizenden euro's. Hoe kan dat?

Hoe kom je van bladluis af?

Niets vervelender om te zien hoe je planten en struiken overlijden door bladluis. Wat kan je doen om bladluis te voorkomen en er van af te komen? Welke huismiddeltjes werken? Een bladluisdeskundige geeft tips. 

Is 5G-straling gevaarlijk?

Zitten we nu allemaal nog op 4G voor ons mobiele internet, maar over een aantal jaar gaan we over op 5G. Radar krijgt daar veel vragen over. Samen met een techdeskundige geven we antwoord op prangende vragen, bijvoorbeeld over de straling van 5G. Is die gevaarlijk?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.