Zaterdag in Radar Radio: Kosten bij termijnbetalingen terecht?

780x439_gespreidbetalen_aankondiging.jpg

Zaterdag in de uitzending gaat het over administratiekosten als je in termijnen wil betalen. Mogen die gerekend worden? Verder: hoe kom je van het snurken af en het verhaal van Kees die in een vakantiehuisje van Novasol in de woonkamer werd bekeken door een beveiligingscamera. Mag dat wel?

Hoe kom je van het snurken af?

Niets vervelender dan een partner die 's nachts snurkt. Wat kan je daar aan doen? Zijn er hulpmiddelen die het snurken verminderen? Moet je een neusspray gebruiken of 's nachts je raam openzetten? Of heb je een neusspreider, neusbeugel of neuspleister? Een somnoloog geeft aan wat je kan doen.

Kosten bij termijnbetalingen terecht?

Je krijgt een uitkering en moet onverwacht een hoge tandartsrekening betalen. Je vraagt of je in termijnen kan betalen, maar dan komt er wel vijf euro per termijn overheen, totaal veertig euro. Mogen die kosten gerekend worden?

Bespied in vakantiehuisje Novasol door camera

Kees huurt een huisje bij Novasol en komt er aan het eind van de week achter dat er een beveiligingscamera aan het plafond hangt. Hij voelt zich een hele week bespied. Novasol zegt dat het een rookmelder is, maar uit analyse van Radar blijkt het toch echt een camera te zijn die op afstand te bekijken is.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.