background branding

Zaterdag in Radar Radio: Lekker puzzelen blijkt 40 euro per maand te kosten

780x439_aankondiging_puzzelgroep.jpg

Zaterdag in de radio-uitzending gaat het over Puzzelgroep. Je dacht alleen wat informatie toegestuurd te krijgen, maar ineens zit je vast aan een peperduur abonnement van Puzzelgroep. Kun je er van af? Verder: kan je bijziendheid voorkomen en mag een werkgever je dienstverband jarenlang slapend houden? 

Informatie opsturen bij Puzzelgroep blijkt duur abonnement

Je wordt gebeld met de vraag of je interesse hebt in een puzzelabonnement. Je kunt daarmee online puzzelen en krijgt uiteindelijk een boekje toegestuurd waar nog veel meer puzzels in staan. Omdat je het nog niet zeker weet, stem je ermee in om informatie op te laten sturen. Dan blijkt ineens dat je aan een abonnement vastzit. Kun je daar nog van af?

Kan je bijziendheid voorkomen?

Tien tot twintig procent van de jongeren zal in 2020 bijziend zijn, verwacht het Erasmus Medisch Centrum. Kan je bijziendheid voorkomen en hoe doe je dat? Zijn je ogen te trainen? Een deskundige vertelt wat je kan doen.

Slapend dienstverband kan jaren duren

Wie na een bedrijfsongeval in de ziektewet komt kan na twee jaar zomaar in een 'slapend dienstverband' geraken. De werkgever betaalt dan geen loon meer, maar houdt je wel in dienst om te voorkomen dat hij een transitievergoeding moet betalen. Mag dat zomaar? 

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.