Zaterdag in Radar Radio: Mag je een steegje afsluiten?

780x439_steegje2_aankondiging.jpg

Het recht van overpad bepaalt dat mensen over jouw grond mogen lopen, bijvoorbeeld bij een steeg achter een rij huizen. Mag je zo'n steeg ook afsluiten? Verder: parkeren via Yellowbrick is duurder dan bij de parkeerautomaat en een kerstboomdeskundige vertelt hoe je je boom mooi houdt tot na de kerst.

Hoe houd je je kerstboom mooi?

Kerst staat voor de deur! Hoe zorg je voor een groene kerstboom tijdens de feestdagen? Moet je een kerstboom met kluit nemen of op de herkomst van de boom letten? Hoe voorkom je dat hij zijn naalden niet verliest? Geef je de boom dagelijks water? Een deskundige geeft tips.

Mag je een steegje afsluiten?

Er loopt een steegje naast je huis en dat ligt op jouw grond. De buren maken er ook gebruik van, maar ook kinderen en anderen die overlast veroorzaken. Mag je het steegje afsluiten?

Parkeren via Yellowbrick duurder dan parkeerautomaat

Bij Yellowbrick kan je via een app je parkeergeld betalen. Betaal je bij de automaat vaak per uur, bij Yellowbrick betaal je alleen voor de werkelijke parkeertijd. Dat zou geld moeten schelen, maar de parkeertarieven bij Yellowbrick kunnen hoger zijn dan de parkeerautomaat. Hoe kan dat?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.

Afbeelding via Google Streetview ter illustratie