Zaterdag in Radar Radio: Wie moet betalen voor het kappen van een boom?

780x439_boomkappen_aankondiging.jpg

Zaterdag in de uitzending vertellen we je wie de kosten moet betalen voor het kappen van een boom in de tuin van een huurhuis. Verder: de vaste lijn van KPN zou verdwijnen zegt de Belcentrale, alles over vitamines en hoe stap je eigenlijk over naar een andere huisarts?
 

Hoe stap je over naar een andere huisarts?

Je bent niet tevreden over je huidige huisarts en je wil graag overstappen, maar de nieuwe huisarts doet moeilijk en zegt dat hij geen bewoners uit een andere wijk wil. Dat zou onderling afgesproken zijn. Hoe regel je een probleemloze overstap en mogen dat soort afspraken?

Belcentrale: vaste lijn van KPN verdwijnt

'De vaste lijn van KPN gaat binnenkort verdwijnen en daarom MOET u overstappen.' Met die boodschap worden mensen door heel Nederland gebeld door het bedrijf Belcentrale uit Rotterdam. In plaats van duizenden euro's uitgeven aan het ombouwen van hun telefoonaansluiting, kunt u goedkoop naar dit bedrijf overstappen. Klopt dat eigenlijk wel? Radar kreeg tientallen meldingen over dit bedrijf.

Wie moet betalen voor het kappen van een boom?

Je woont al dertig jaar in een huurhuis en de torenhoge boom is inmiddels overleden. Hij moet gekapt worden om te voorkomen dat hij, straks met de herfststormen, omvalt. Moet de huurder of verhuurder die kosten betalen?

Vitamines: dit moet je er over weten

Hoe zorg jij er voor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt? Slik je multivitamines of heb je voor elke vitamine een apart potje? Of slik je überhaupt geen vitamine en haal je alles uit je voeding? Zijn er seizoenen dat je juist meer of minder vitamines slikt? Koop je dure vitamines van een duur merk of ga je voor de goedkoopste optie? Een deskundige vertelt alle ins en outs over vitamines. 

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.