'Zet veiligheidswaarschuwing op de verpakking van borstimplantaten'

Borstimplantaten_12okt_FDA.jpg

De Food and Drug Administration (FDA) wil dat fabrikanten van borstimplantaten een grote veiligheidswaarschuwing op hun verpakkingen gaat zetten: een 'box warning'. 

Om borstimplantaten is veel te doen. Het hebben van deze siliconen kan zorgen voor veel klachten en sommige vrouwen worden er ernstig ziek door. Veel van deze klachten worden momenteel niet altijd (h)erkend door artsen. Een zogenoemde ‘box warning’ op de verpakking van de implantaten waarop wordt vermeld dat door implantaten complicaties kunnen optreden, moet gelden als veiligheidswaarschuwing.

Checklist: risico’s implantaten bespreken

Daarnaast heeft de FDA een checklist ontwikkeld die artsen met hun patiënten zouden moeten doornemen, zodat de risico’s van de borstimplantaten worden besproken.

Teken de petitie

Vrouwen die ziek worden van borstimplantaten moeten zelf opdraaien voor de kosten om ze te laten verwijderen. Om dit te veranderen is er een petitie gestart. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig om dit onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Tot nu toe is de petitie al bijna 21.000 keer ondertekend. 

Hier kun je de petitie tekenen

Bron: FDA