Zo zorg je ervoor dat je kriebeltrui niet meer kriebelt

20112020trui.jpg

Het is volop het truienseizoen. Hoe zorg je er nou voor dat die ene kriebeltrui toch comfortabel zit? Tips van Radar-lezers. 

Er werd massaal gereageerd op ons oproepje en er kwamen een aantal handige 'lifehacks' voorbij.

Leg de trui in de vriezer

'Leg de trui in de vriezer.' Deze tip is misschien wel het meest ingestuurd. Zo ook door Rob: 'Ik zou de trui een beetje nat maken en dan in een plastic zak een paar uur in de diepvriezer leggen. Wel de volgende dag langzaam laten ontdooien. Dit zou voldoende moeten zijn'.

Je kunt de trui eerst even in een sopje met wasverzachter leggen om hem extra zacht te laten worden. Ook Jacq en Elke gebruiken deze 'lifehack' om hun truien niet meer te laten kriebelen.

Draag een katoenen shirt onder de trui

Veel mensen kwamen met de tip om een katoenen shirt of hemd onder de kriebeltruien te dragen. En een voordeel: het is ook nog eens extra warm. Tosy vertelt dat ze wel eens een leuke blouse onder een trui draagt. 'Dan is het gekriebel opgelost.'

Ook het toevoegen van een scheutje natuurazijn aan de wollen was schijnt te helpen. De truien worden hierdoor zachter, waardoor ze een stuk minder prikken.

Koop een trui van de juiste wol

Er zijn heel veel verschillende soorten wol. De een kriebelt meer dan de ander. Mary geeft aan dat zij truien van merinowol draagt. 'Deze truien kriebelen niet.' Ook truien van kashmir kriebelen niet. Kasjmierwol komt niet van de schaap, maar van de kasjmiergeit en is zeer fijn. Helaas zijn deze wolsoorten wel een stuk prijziger.

Lees ook: Oude kleding: wat kun je ermee doen?