'Zomerpretpakket' voor arme kinderen die niet op vakantie kunnen

pretpakket-100719.jpg

Kinderen met arme ouders die niet op vakantie gaan, kunnen zich deze zomer toch vermaken met een 'Zomerpretpakket' van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Daarin zitten onder meer bioscoopbonnen, toegangskaarten voor een pretpark, boeken en een gezinsspel. De eerste 32 van de 5000 Zomerpretpakketten worden woensdag uitgedeeld in Hilversum.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in voor de ruim 300.000 kinderen die opgroeien in armoede. Cijfers van het Nibud geven aan dat een op de vijf gezinnen niet op vakantie gaat omdat ze dit te duur vinden. Daarom begon het fonds twee jaar geleden met een proef met 300 Zomerpretpakketten. Vorig jaar waren dat er 2300 en dit jaar 5000.

Omdat de belangstelling groot is, wil het fonds de komende jaren nog meer pakketten uitdelen, maar het is afhankelijk van donateurs en instellingen die materiaal gratis ter beschikking stellen.

Iedereen mee op schoolreisje?

Uit een polluitslag van juni bleek dat 79 procent van de pollrespondenten vindt dat meer gemeenten een regeling moeten invoeren zodat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee kunnen op schoolreisje of met een sportdag. 647 mensen vulden de poll in. 

De Gemeente Amsterdam voerde zo'n regeling al eerder in via de Stadspas.

Bron: ANP