Zorgpremie met tientje per maand omhoog

De premie voor de basispremie in de zorg gaat volgend jaar waarschijnlijk met bijna een tientje per maand omhoog. Ze stijgt naar 1215 euro per volwassene in 2015, 114 euro meer dan dit jaar. Ze komt daardoor ongeveer uit op het niveau van 2013.

Dat is de verwachting in het begrotingsoverleg tussen kabinet, coalitie en de bevriende oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP. Ingewijden hebben een bericht in het AD van woensdag hierover bevestigd.

Compensatie werkgevers


Compensatie werkgevers

De stijging komt doordat werkgevers te veel hebben meebetaald aan de zorgpremie en daarvoor wettelijk moeten worden gecompenseerd. Ook het overhevelen van zorgtaken naar de gemeenten speelt een rol.Eigen risico ook omhoog

Het verplicht eigen risico zal volgend jaar naar verwachting ook licht stijgen: van 360 naar 375 euro. Aanvankelijk leek er sprake van een stijging met diverse tientjes, maar door kostenbeheersing in de zorg kan die stijging beperkt blijven, zeggen bronnen. Zij melden ook dat na 1 januari voor de wijkverpleging geen eigen betalingen meer gedaan hoeven te worden.

Bron: ANP