background branding

Zowel drie sterren als één ster Beter Leven voor biokaas, hoe kan dat? | Radar checkt

Judith kocht onlangs biologische jong belegen kaas bij de Lidl. Ze denkt drie sterren Beter Leven kaas te hebben gekocht, omdat dat op de voorkant van de verpakking staat. Maar thuiskomst ziet ze dat op de achterkant een 'beter leven' logo met 1 ster. Waarom is Lidl onduidelijk over het keurmerk voor biologische kaas? 

Het keurmerk Beter Leven is het uithangsbord van Dierenbescherming. Het logo op verpakkingen van producten, vertelt consumenten over het welzijn van de dieren die voor de productie worden gebruikt. Het keurmerklogo toont een, twee of drie gele sterren. Judith koos bewust voor kaas met drie sterren en betere leefomstandigheden voor de koeien die voor de melkproductie instonden. 

Geen antwoord

Ze vindt de tegenstrijdige sterren op de verpakking vreemd en neemt tot drie keer toe contact op met de Lidl om uitleg te vragen. Bij de Lidl zouden ze het uitzoeken, maar ze krijgt maar geen antwoord. Daarom vraagt ze de hulp van verslaggever Fons Hendriks van Radar Checkt. 

Fons gaat op onderzoek uit. Via de klantenservice en de dierenbescherming krijgt hij uiteindelijk antwoord van de woordvoerder van de Lidl. 

Hoe reageert Lidl? 'Een drukfout'

Dit is de verklaring van de supermarkt: 'De kaas is biologisch en gecertificeerd met drie sterren Beter Leven . Helaas heeft er een drukfout plaatsgevonden op de achterzijde van de verpakking waardoor er één ster gedrukt is in plaats van drie sterren Beter Leven. In week 19 zullen nieuwe leveringen plaatsvinden met op de achterzijde het juiste Beter Leven-logo met drie sterren.'

Forumreacties

8
  • Door Radar

De verpakking biokaas die Fons in supermarkt Lidl koopt, laat vooraan drie sterren zien voor het dierenwelzijnskeurmerk Beter Leven, en aan de achterkant maar één ster. Hoe kan dat? Hoeveel sterren is juist, en vanwaar deze verwarring? Het antwoord vanavond om 20.30 uur in Radar op NPO 1. https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/zowel-drie-sterren-als-een-ster-beter-leven-voor-biokaas-hoe-kan-dat/ Heb jij zelf ook wel eens een verkeerd keurmerk op een product gezien?

  • Door rvjapio

Ik let nooit op keurmerken. Dat scheelt me dus een hoop verwarring.

  • Door Shainora

Beetje logisch nadenken er zit melk en stremsel in kaas beide dierlijk en dus waarschijnlijk ook beide een ander aantal sterren.