background branding

Zwarte lijst van hulpverleners

UMCG Ambulancezorg Drenthe gaat een zwarte lijst aanleggen van mensen die zich misdragen tegen ambulancepersoneel. Dit heeft directeur Tjerk Hiddes maandag bekend gemaakt. Aanleiding voor het hanteren van de lijst is de bedreiging van ambulancepersoneel afgelopen weekeinde in Klazienaveen.

In het gemeenschappelijk meldkamersysteem, waarvan politie, ambulance en brandweer gebruikmaken, worden adressen gemarkeerd waar eerder soortgelijke incidenten hebben plaatsgevonden. Op die manier kunnen hulpverleners extra alert zijn en kunnen er aanvullende maatregelen genomen worden.

"Wij zullen te allen tijde hulp verlenen, ook als het om mensen gaat die zich eerder hebben misdragen. De lijst dient puur als bescherming voor ons personeel'', aldus Hiddes. Vooralsnog geldt de lijst alleen in Drenthe.

Tegen de twee verdachten, een 15-jarige jongen en een 21-jarige man, is inmiddels een civiele procedure begonnen om de kosten van letsel en schade te verhalen. De twee bedreigden en mishandelden in de nacht van zaterdag op zondag twee ambulancemedewerkers.

Bron: ANP