toggle menu

Massaal kamerplanten aanschaffen? | Fons checkt duurzame tips

The Guardian geeft als tip dat we allemaal kamerplanten moeten hebben. Ze zouden goed zijn voor de luchtkwaliteit. Maar wat dragen ze nu echt bij en hoe duurzaam zijn kamerplanten daadwerkelijk? Fons checkt het.

Kamerplanten: luchtzuiverende en stressverminderende werking

Masaal een kamerplant aanschaffen. Volgens Geert van der Heijden, docent bloem, groen en styling aan het Wellantcollege, is dit een goed idee. 'Kamerplanten werken luchtzuiverend en het is daadwerkelijk bewezen dat het goed is voor de gezondheid.' Maar dat is niet het enige, groene bloeiende planten hebben ook een rustgevende werking. 'Zet je dit soort planten in een ruimte op je werk of thuis, dan heb je minder last van stress en kom je meer tot rust', aldus Geert van der Heijden.

Kijk ook naar het 'groen' buiten je huis

Heb je een kamerplant binnen in een ruimte staan, dan kan de airconditioning uit. 'Dit scheelt enorm veel stroom', stelt ecoloog Froukje Rienks, werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Ecologie. Rienks benadrukt dat planten buiten je huis net zo belangrijk zijn. 'Een inheemse boom scheelt heel veel aan warmte waardoor de omgeving van je huis koeler wordt. Hierdoor hoef je niet eens meer te koelen', aldus de ecoloog.

Kortom, een kamerplant aanschaffen is dus een goed advies, maar let ook op de buitenomgeving. Fons onderzocht ook of we trager moeten gaan rijden.

Fons checkt duurzaamheidstips

Moeten we alleen nog maar lokaal voedsel kopen? Wat voor impact heeft het lager zetten  van de verwarming op de CO2-uitstoot? Alleen nog maar biologisch bier drinken en een bijenkast houden. Hoe duurzaam en gemakkelijk zijn deze tips? Wekelijks onderzoekt Fons welke duurzaamheidstips onze wereld verbeteren. Wat kan jij als consument aanpassen om een duurzame leefomgeving te creëren? Voor alle duurzaamheidstips kun je terecht op onze YouTube-pagina.

Wil jij een seintje ontvangen als wij iets over duurzaamheid publiceren? Volg dan het onderwerp 'Duurzame tips' via de Radar-app. Staat de Radar-app nog niet op je smartphone? Volg dan deze eenvoudige stappen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Bekijk ook de vorige afleveringen van Fons:

Aflevering 1: Cv lager en een eco-doodskist? 

Aflevering 2: Lokaal eten en een bijenkast?   

Aflevering 3: Korte douche en biologisch bier? 

Ook interessant