Stappenplan: Vakantie boeken via het internet

U wilt een vakantie boeken via het internet. Radar geeft u een aantal tips waar u op kunt letten.

Neem de tijd om verschillende websites te bezoeken van vliegmaatschappijen en/of internetreisbureaus om zo prijzen te vergelijken. Let hierbij op of de prijs van het ticket inclusief toeslagen is of exclusief.

STAP

Boek tijdig. Vliegmaatschappijen en ferryrederijen geven vaak vroegboekkorting. Hoe eerder u boekt, des te goedkoper u reist.

STAP

Wees niet kritisch op de vliegdatum. Soms kunt u tientallen euro's uitsparen door een dag eerder of later te vertrekken. Vertrek bijvoorbeeld niet op een feestdag of vlieg doordeweeks, in plaats van in het weekend.

STAP

Boekt u via een internetreisbureau? Controleer of ze zijn aangesloten bij de Stichting Garantie Reisgelden (SGR) en de ANVR. Zijn ze dit niet, overweeg dan of u wel met dit reisbureau in zee wilt gaan. Kijk verder dan een gelikt uitziende website. Bekijk ook de algemene voorwaarden van het bedrijf. Vraag aan familie en kennissen of zij ervaringen hebben met de reisorganisatie.

STAP

U wilt betalen. Let erop dat u dit binnen een beveiligde webomgeving doet, in het geval dat u direct moet betalen. In plaats van http:// staat er nu https:// in de adresbalk. De 's' staat voor 'secure', oftewel beveiligd. Of kies - indien mogelijk - door betaling met acceptgiro. Mogelijk zijn hier wel weer extra kosten aan verbonden.

STAP

Sluit een annuleringsverzekering (deze moet u binnen twee weken nadat je de reis hebt geboekt afsluiten, anders dekt de verzekering de kosten niet) en reisverzekering af. Mogelijk biedt uw reisorganisatie deze aan, gekoppeld aan de reis. Ook hier geldt weer: kijk en vergelijk. Het zou goedkoper kunnen zijn om elders een losse reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Hoe dan ook, sluit wel deze verzekeringen af. Met een paar euro's extra voorkomt u een hoop extra kosten, mocht u iets overkomen zoals ziekte of diefstal van eigendommen.

TROS Radar stelt zich niet aansprakelijk voor enige vorm van schade die eventueel ontstaat na gebruik van dit stappenplan.

Ook interessant