toggle menu

Tips om je Facebookfoto's te beschermen

Tips om je Facebookfoto's te beschermen

Wil je voorkomen dat jouw naam of foto in een advertentie op Facebook wordt gebruikt? Je kunt dat gemakkelijk instellen op je eigen profiel. Radar legt het stap voor stap uit, en geeft meer tips om je profiel af te schermen.

Je profielfoto kan worden ingezet voor reclame-doeleinden, hier moet je wel eerst zelf akkoord mee gaan. Hoe jouw profiel staat ingesteld, controleer je hier. Scroll naar beneden en kies voor 'Niemand' onder 'Mijn sociale acties koppelen aan advertenties'.

Privacy-instellingen

Facebook zegt over het gebruik van foto's in advertenties: 'Als er een foto wordt gebruikt, gaat het om je profielfoto en niet om foto's uit je fotoalbums'. Wil je er zeker van zijn dat derden niet bij jouw fotoalbums kunnen, pas dan ook je privacy-instellingen aan.

  1. Ga naar het driehoekje rechtsboven in het scherm
  2. Ga naar 'Privacy'
  3. Bij 'Wie kan mijn inhoud zien', kies je 'Vrienden' of 'Vrienden behalve kennissen'

Wil je ook dat oudere berichten afgeschermd worden voor andere partijen (buiten jouw vrienden), ga dan naar 'Eerdere berichten beperken' en klik op 'Oude berichten beperken'.

Facebook laat weten dat het veertien dagen duurt voordat verwijderde foto's uit het bestand zijn. Meer over het advertentiebeleid van Facebook en meer over de nieuwe voorwaarden (die vanaf 1 februari ingaan).

Reclaim Yourself

Sipke Jan Bousema maakte samen met een ontwikkelaar het hulpprogramma Reclaim Yourself. Met deze tool kun je een watermerk plaatsen op al je foto's op Facebook.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant