Zo ontkalk je jouw waterkoker

Zo ontkalk je jouw waterkoker

Als je je waterkoker vaak gebruikt ontstaat er na een tijdje een laagje kalk op aan de binnenkant. Daarom is het belangrijk om je waterkoker regelmatig te ontkalken. Maar hoe doe je dit precies? Radar legt het uit.

De kalk in de waterkoker kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat het water kookt. Ook kunnen er stukjes kalk in je thee of soep terecht komen. 

Vul de waterkoker met azijn

Het schoonmaken van de waterkoker is eigenlijk heel simpel. Je kunt de waterkoker het best vullen met wat azijn. Zorg ervoor dat de delen waar kalkaanslag zit goed onder het azijn staan. Kijk altijd wel eerst even in de gebruiksaanwijzing van het apparaat of jouw waterkoker hier geschikt voor is.

Voeg water toe

Je kunt daarna water toevoegen. De verhouding is ongeveer 50:50. Zo legt voedselveiligheidexpert ir. Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum uit aan Dokters van Morgen.

Vervolgens kun je de waterkoker een nachtje laten staan of even aanzetten. Maar pas wel op voor droogkoken. Dit kan gebeuren als je te weinig water in de koker hebt gedaan.  

Meer over:

Ook interessant