toggle menu

Zo werkt de nieuwe 'Beste vrienden'-functie van Instagram

Zo werkt de nieuwe 'Beste vrienden'-functie van Instagram

Instagram heeft sinds kort een nieuwe functie: 'Beste vrienden'. Met deze knop kun je kiezen welke foto’s uit je 'Instagram Verhaal' je alleen met bepaalde mensen wilt delen. Die beelden zijn dan niet zichtbaar voor al je volgers. Radar legt uit hoe de functie werkt.

Je kunt foto’s aan een Instagram Verhaal toevoegen die je niet op je profielpagina wil zetten. Bijvoorbeeld omdat ze niet bij je mooiste foto’s horen of omdat ze je niet wil bewaren. De foto’s in een Instagram Verhaal blijven 24 uur zichtbaar, daarna verdwijnen ze. Voorheen konden al je volgers zo’n collectie tijdelijke foto’s bekijken; nu kun je ervoor zorgen dat sommige foto’s alleen zichtbaar zijn voor volgers die je zelf selecteert. 

Zo kies je je 'Beste vrienden'

1.    Zorg dat je de nieuwste versie (73.0) van Instagram gedownload hebt
2.    Ga naar je profielpagina
3.    Klik rechtsboven op het icoontje met de drie horizontale streepjes
4.    Klik op 'Goede vrienden'
5.    Gebruik de lijst onder het kopje 'Suggesties' om volgers aan je lijst toe te voegen.
6.    Bekijk onder het kopje 'Je lijst' of je de juiste volgers hebt geselecteerd. Met de knop 'verwijderen' kun je volgers eventueel weer uit de lijst halen.
7.    Klik op 'klaar'

Foto’s delen met je 'Beste vrienden'

1.    Maak een foto
2.    Druk op de knop 'Beste vrienden'
3.    De foto is nu alleen zichtbaar in je verhaal voor de volgers die je aan je lijst hebt toegevoegd

Op de foto’s die je alleen met je lijst deelt staat een groene button 'Beste vrienden'. Zo weten deze volgers dat ze in je lijst staan. Ze kunnen de lijst echter niet bekijken; die is alleen zichtbaar voor jezelf.

Wil je de lijst bewerken? Klik dan in je eigen verhaal rechtsbovenin op de button 'Beste vrienden' en kies daarna voor 'Je lijst met beste vrienden bewerken'.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant