Albert Heijn stopt met bezorgen boodschappen op zondag

Albert Heijn stopt met bezorgen boodschappen op zondag

Supermarktketen Albert Heijn (AH) stopt na 26 juli met het bezorgen van boodschappen op zondag. Dat meldt woordvoerder Anoesjka Aspeslagh desgevraagd tegenover Radar. 'Het was vanaf het begin al een tijdelijke situatie vanwege een stijging in de vraag naar thuisbezorging.'

Door de corona-uitbraak steeg de vraag naar het bezorgen van boodschappen aan huis enorm.

Vakantieperiode

Aspeslagh meldt dat de vakantieperiode nu aanbreekt. Ook heeft AH de afgelopen periode de capaciteit flink uitgebreid. 'Daarnaast openen we na de zomer twee nieuwe Home Shop Centers in Oosterhout en Bleiswijk.' Dit zijn centra van waaruit online bestellingen worden verzameld en bezorgd. 'Daarmee zijn er voldoende mogelijkheden voor klanten om van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 22.30 uur hun boodschappen thuis te laten bezorgen', aldus de woordvoerder.

Toegenomen vraag door corona-uitbraak

De supermarktketen startte op 3 mei met tijdelijke thuisbezorging op zondag om in te spelen op de toegenomen vraag door de corona-uitbraak. Veel mensen kozen ervoor om hun boodschappen te laten bezorgen, waardoor het steeds moeilijker werd om op korte termijn een bezorgdatum te kiezen.

Naast het uitbreiden van de bezorgmomenten, werden er 600 extra medewerkers aangetrokken voor de Home Shop Centers. Ook werden er diverse maatregelen getroffen in de winkels.

Meer boodschappen

In deze periode zag AH niet alleen een stijging in de hoeveelheid boodschappen die klanten online in één keer deden, maar ook een toename in de vraag naar specifieke producten, zoals bak- en pannenkoekenmeel, en zoals bekend toiletpapier.

Ook interessant