Bunq verhoogt prijzen met factor acht, klanten reageren boos

Bunq verhoogt prijzen met factor acht, klanten reageren boos

Klanten van Bunq klagen over het nieuwe prijsmodel van de bank. Bunq kondigde gisteren een totaalpakket van 7,99 euro per maand aan (95,88 euro per jaar). Zo'n pakket kost bij andere banken ongeveer 45 euro per jaar.

In het totaalpakket zitten een pinpas, twee debit Mastercards, mobiel betalen via een app en een persoonlijke Bunq-rekening.

Gedwongen tot nieuwe pakket

Bunq-klanten die nu 1 euro per maand betalen voor een rekening en een betaalpas worden verder gedwongen om het nieuwe totaalpakket te nemen als ze iets aan hun account willen wijzigen. Klanten geven op forum van Bunq aan het hier niet mee eens te zijn. Overigens hoeven klanten met een kapotte pas niet over te stappen naar het nieuwe abonnement als ze een nieuwe pas aanvragen.

Klachten over zakelijk pakket

Op het forum staan verder klachten over het nieuwe pakket voor zakelijke gebruikers. Klanten vinden de prijs van 9,99 per maand te hoog. Ook vallen de transactiekosten van 10 of 20 cent buiten het abonnement.

Reactie Bunq-oprichter

Volgens Bunq-oprichter Ali Niknam is maar een 'klein deel' van de klanten ontevreden over het nieuwe prijsmodel. 'Heel veel klanten zijn juist blij met de nieuwe prijzen.' Niknam maakt een vergelijking tussen abonnementen van telecomproviders en die van Bunq: 'Soms worden die pakketten vernieuwd en kun je alleen bij je huidige pakket blijven als je niet verlengt.'

Bunq-klanten kunnen het nieuwe abonnement drie maanden gratis proberen. Hierna kunnen ze het opzeggen en zitten ze niet aan plotselinge kosten vast, aldus Niknam.

Bron: RTL Z

Ook interessant