Consumentenbond: 'Nintendo misleidt over Nintendo Switch'

Consumentenbond: 'Nintendo misleidt over Nintendo Switch'

Europese toezichthouders moeten Nintendo aanpakken vanwege aanhoudende problemen met de controllers van zijn populaire spelcomputer Switch, zegt de Consumentenbond samen met negen andere Europese consumentenorganisaties. Volgens hen misleidt de Japanse fabrikant consumenten door ze niet te informeren over de beperkte levensduur van de controllers van de Switch.

Bij een speciaal hiervoor opgezet meldpunt klaagden bijna 25.000 consumenten uit diverse landen dat de poppetjes in de spellen van Nintendo soms bewegen zonder dat de speler de controller aanraakt. Dit probleem wordt de Joy-Con Drift genoemd. Ook uit Nederland kwamen duizenden klachten binnen.

Topman Nintendo bood excuses aan

De topman van Nintendo bood een aantal maanden geleden al zijn excuses aan voor het euvel, maar tot echte actie heeft dit niet geleid. Ook weigert het bedrijf volgens de Consumentenbond vaak de kapotte controllers gratis te repareren of te vervangen.

Europese Commissie moet ingrijpen 

'Het bedrijf bleef de controllers verkopen, terwijl het wist dat ze niet deugden', zegt Consumentenbond-directeur Sandra Molenaar. Ze wil dat nationale autoriteiten en de Europese Commissie ingrijpen. 'Nintendo moet gedwongen worden het ontwerp van de controllers aan te passen en kosteloze reparatie aanbieden aan gedupeerden.'

Bron: ANP 

Ook interessant