toggle menu

Kamervragen van 50PLUS over leeftijdsdiscriminatie door American Express

Kamervragen van 50PLUS over leeftijdsdiscriminatie door American Express

Corrie van Brenk, Tweede Kamerlid voor 50 Plus vindt leeftijdonderscheid bij verzekeringen in strijd met de wet en gaat kamervragen stellen. 

Bekijk: Leeftijdsdiscriminatie door American Express | Radar checkt

Dit zijn de vragen van Tweede Kamerlid Corrie van Brenk. 

 1. Heeft u kennisgenomen van de TV-uitzending van het Programma RADAR van omroep AVRO-TROS, over een oudere 77 jarige, die niet op de hoogte is gesteld van de leeftijdsgrens van 75 jaar bij de groepsverzekeringspolis voor Flying Blue (KLM) – American Express voor Platinum Cardmembers?
 2. Is het waar, dat voor een aantal dekkingen van de genoemde verzekering iedere gedekte persoon jonger dan 75 jaar dient te zijn?
 3. Is het waar dat uitgebreide dekking voor medische hulp en kosten binnen deze verzekering alléén geldt voor verzekerden, jonger dan 75 jaar?
 4. Is het waar dat voor deze verzekering de leeftijdsgrens voor vergoeding van gemaakte kosten voor medische hulp, annuleren, uitstellen, en afzien van de reis, vergoeding voor persoonlijke eigendommen, geld en reisdocumenten eveneens 75 jaar is?
 5. Hoe is het te rechtvaardigen dat een credit-cardhouder van 75 jaar of ouder het zelfde betaalt voor zijn kaart als iemand die jonger is, maar elke belangrijke dekking van de aan de kaart gekoppelde verzekering ontbeert?  
 6. Heeft de verzekeraar in voldoende mate voldaan aan de informatieplicht jegens verzekerde, indien een card-houder, ouder dan 75 jaar of rond die leeftijd,  – afgezien van verstrekking van de schriftelijke voorwaarden van de Groepsverzekering Flying Blue – American Express Gold Cardmembers – niet actief en specifiek is geïnformeerd, over de leeftijdsgrens van 75 jaar en daarmee samenhangende belangrijke beperkingen van de dekking van de verzekering? 
 7. Bent u eens dat  - gezien het feit dat de Staat mede-eigenaar is van KLM – een bijzondere taak op u rust, om de product-informatievoorziening van direct aan KLM gerelateerde verzekeringen te optimaliseren?  Gaat u zich daarvoor inzetten? 
 8. Bent u bereid verzekeraars in het algemeen er op te wijzen dat zij cliënten die het betreft of kan gaan betreffen, ook specifiek dienen te attenderen op belangrijke beperkende voorwaarden van een af te sluiten verzekering, waaronder een maximumleeftijdsgrens? 
 9. Bent u met ons van mening dat hier leeftijdsdiscriminatie aan de orde is en dat dit in strijd is met de wet?
   
Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant