Let op: valse mail over gratis fiets van Batavus

Let op: valse mail over gratis fiets van Batavus

Er gaat een phishingmail rond die zogenaamd afkomstig is van het fietsmerk Batavus. In de mail staat dat ‘elk seizoen een fietsseizoen is’ en dat Batavus daarom een actie heeft. De mail wekt de indruk dat je kans maakt op een gratis fiets van Batavus.

Een citaat uit de mail: 'Elk seizoen is een fiets seizoen, en daarom hebben wij deze week een speciale actie. Wij selecteren 10 mensen uit uw regio voor een gloednieuwe Batavus Elektrische Fiets
(t.w.v. €2199,-).'

'Aan de Batavus Milano E-go® heb je een betrouwbare, comfortabele en zeer compleet afgemonteerde e-bike. Met acht versnellingen en de accu van 140km actieradius leg je moeiteloos lange afstanden af. Ideaal voor recreatieve toertochten in het weekend of tijdens je vakantie.'

Reactie en tips van Batavus

Volgens Batavus eindigt een mail die van hen afkomstig is op @batavus.nl of @batavus.com. Ook geven ze de tip om met je muis over de hyperlinks te gaan zonder te klikken. Wanneer de muis op zo’n hyperlinkje staat, zie je waar je naartoe wordt gestuurd als je erop klikt. Op deze manier zie je dat in deze mail geen enkele hyperlink je naar de website van Batavus stuurt en de mail daarom nep is.

Batavus geeft aan dat ze hun juridische afdeling hebben ingeschakeld om te onderzoeken of ze op kunnen treden tegen dit soort praktijken.

Ook interessant