toggle menu

Let op: vraag autopapieren aan bij RDW en niet bij namaaksites!

Let op: vraag autopapieren aan bij RDW en niet bij namaaksites!

'Vraag een vervangend kentekenbewijs of tenaamstellingscode altijd aan bij de RDW', aldus de overheidsdienst op Twitter. Volgens de RDW betaal je bij namaaksites extra kosten terwijl dat niet nodig is. RTL Nieuws meldt zaterdag dat er duizenden gedupeerden zijn. Het AVROTROS-programma Opgelicht?! besteedde eerder al aandacht aan de kwestie en ook Radar meldde de praktijken in juni al.

Als je via Google zoekt op termen als 'tenaamstellingscode' of 'kentekenbewijs' let dan even goed op. De eerste zoekresultaten die je ziet kunnen de namaaksites zijn, die ervoor betalen om bovenaan in Google te verschijnen.

Lettertype en kleuren RDW gebruikt

De nepsites gebruiken vaak dezelfde kleuren en soms zelfs het lettertype van de RDW. Gedupeerden die Opgelicht?! sprak, dachten dan ook dat zij op de officiële website van de RDW zaten.

Een tenaamstellingscode aanvragen bij de RDW kost maar een euro, maar bij een namaaksite betaal je hier al gauw enkele tientjes voor. Een kentekenbewijs kost je 31,50 euro, en niet de vijftig, zeventig of soms zelfs negentig euro die de nepsites vragen.

Vraag hier je kentekenbewijs en tenaamstellingscode aan.

Vraag hier een losse tenaamstellingscode aan.

Bekijk de video die Opgelicht?! hierover maakte:

Meer over:

Ook interessant