toggle menu

Rens Kroes vindt azijn 'wondermiddel', Radar checkt: 'onzin'

Rens Kroes vindt azijn 'wondermiddel', Radar checkt: 'onzin'

'Lang leve de ongefilterde appelazijn challenge', schrijft Rens Kroeg op Facebook. Het 'wondermiddel' is goed voor haar huid en voor haar spijsvertering, zo stelt ze. In het Facebookbericht roept ze op tot een challenge waarbij mensen dagelijks een glas water met een of twee lepels van het appelazijn drinken dat zij op de markt heeft gebracht. Radar besteedde eerder al aandacht aan de beweringen rondom appelciderazijn.

Onder sommige diëtisten en beautyvloggers is het middel populair. Naast een glanzende huid en goede spijsvertering, zou je er ook kankercellen mee kunnen tegengaan.

Hoogleraar Voeding en Farmacologie Renger Witkamp vertelt in de uitzending van Radar van 25 februari: 'Ik vind het kwalijk dat er zulke claims worden gedaan op een product dat prima in de salade kan, maar meer ook niet.' Bovendien, zo benadrukt hij: 'Onderzoek toont aan dat azijn eerder een tumor voedt, dan dat het een tumor tegengaat.'

'Tandarts doet goede zaken bij dagelijks gebruik appelciderazijn'

Volgens Witkamp is het middeltje bovendien niet echt goed voor je gebit: 'de tandarts zou goede zaken doen als jij iedere dag appelciderazijn neemt. Je glazuur wordt aangetast waardoor cariës vrij spel krijgen'.

En het Voedingscentrum stelt in het AD dat er van allerlei voedingsmiddelen wordt gezegd dat ze goed zijn voor de huid. 'Voor al die claims is er eigenlijk geen goed bewijs', aldus een woordvoerder. Het Voedingscentrum noemt de bewering dat het middel goed zo zijn voor de darmen ook 'onwaarschijnlijk'. 'De maaginhoud die naar de darmen gaat is altijd al zuur. Een beetje azijn heeft daar geen invoed op', aldus het Voedingscentrum in het AD.

Bekijk hieronder de Facebookpost:

Bron: Facebook Rens Kroes / AD / Radar

Meer over:

Ook interessant