Slachtoffer kinderopvangtoeslag start bijzondere kerstactie voor gedupeerden

Joe is slachtoffer van De Belastingdienst. Hij en zijn vrouw moeten maar liefst 68 duizend euro kinderopvangtoeslag terugbetalen. Ondanks zijn eigen leed, heeft Joe samen met de SP een kerstpakketteninzameling voor gedupeerden opgezet. 

In de vorm van cadeaus zal dit bij de gezinnen terechtkomen. Alleen het geld geven dat kan niet, want dan krijgen ze mogelijk De Belastingdienst weer achter ze aan.

De inmiddels afgetreden staatssecretaris Menno Snel heeft beloofd om aan 300 gedupeerden de vorderingen op te schorten en een schadevergoeding te geven. Nog voor de Kerst.

Joe en zijn gezin en nog duizenden andere gezinnen vallen niet onder deze schadeloosstelling. Zij moeten nog maar afwachten wanneer ze weer hun normale leven kunnen oppakken.  

Radar volgt de gedupeerde ouders in hun weg naar compensatie. Bekijk de uitzending hier terug:

Affaire rond kinderopvangtoeslag; wat krijgen ouders echt terug?

Joe ten Cate en zijn gezin worden al sinds 2009 door de Belastingdienst uitgemaakt voor fraudeurs, gevolg: ze moeten maar liefst 67 duizend euro aan kinderopvangtoeslag terug betalen. Een paar weken geleden vertelden hij en zijn vrouw hoe De Belastingdienst jarenlang hun inkomen op het minimum heeft gezet, om zo toeslagen terug te vorderen. Nooit heeft de Dienst aan Joe en Tamara uitgelegd wat de fraude is geweest.

Lees ook: Actie bij Belastingdienst: Ouders in de schuld door wispelturige fiscus

Twee weken geleden dachten de ouders van hun inmiddels 12-jarige tweeling nog dat de schuld ruim 40.000 euro was. Ze hebben nu eindelijk hun dossier binnen gekregen. Hieruit blijkt dat ze ook in 2009 al ruim 20 duizend euro hebben moeten terugbetalen.

Ze hebben inmiddels bijna alles terugbetaald. Binnenkort krijgen ze een gesprek met de dienst. Ze hopen dan eindelijk te weten te komen waarom De Belastingdienst hen beschuldigd van fraude.

Update 19 december 12:28 - Meer dan €50.000 opgehaald 

De kerstactie voor kinderen die de dupe zijn van de problemen met de kinderopvangtoeslag heeft ruim 50.000 euro opgeleverd. Dat meldt de SP. 

Vrijdag worden alle pakketten ingepakt en klaargemaakt voor verzending en bezorging.

Ook interessant