toggle menu

Valse mail: 'Uw pakket is ontvangen door PostNL'

Valse mail: 'Uw pakket is ontvangen door PostNL'

Let op! Een mailtje over een mislukte bezorgpoging van 'PostNL' is vals. Kwaadwillenden hengelen naar je persoonsgegevens. Klik niet op koppelingen en verwijder de mail!

Cybercriminelen hebben logo's en afbeeldingen van de site van PostNL gekopieerd, waardoor het bericht net echt lijkt. Een voorbeeld van de mail vind je boven dit artikel.

Klik niet!

Het onderwerp van de valse mail is: 'Uw pakket is ontvangen door PostNL'. In het bericht staat verder: 'Onze pakketbezorger heeft geprobeerd een pakket bij u af te leveren. Het adres wat bij ons staat genoteerd is helaas een niet bestaand adres'. Klik niet op de links waarmee je zogenaamd je 'juiste adres' kunt doorgeven. Het gaat om phishing.

Check het mailadres van de afzender

'De e-mails die wij versturen, herkent u aan het afzendadres. Het laatste deel van het e-mailadres eindigt altijd met postnl.nl', schrijft PostNL op de website. Let wel: Ziet het mailadres er authentiek uit? Dan is dit  géén garantie voor een betrouwbare afzender! Cybercriminelen kunnen namelijk doen alsof het bericht verstuurd is vanuit een betrouwbare partij.

Meer kenmerken van phishing

Twijfel je nog steeds over de echtheid van een mail? Neem dan contact op met (de klantenservice van) de afzender! Zoek de contactgegevens zelf op, en ga niet af op gegevens in de mail! Op de site van PostNL vind je ook een overzicht van valse mails.

Bron: PostNL / Radar

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant