Zaterdag in Radar Radio: Hoe kom je van de slimme meter af?

Zaterdag in Radar Radio: Hoe kom je van de slimme meter af?

In onze uitzending zaterdag hebben we het over de slimme meter. Wat zijn de gevolgen voor consumenten met zo'n slimme meter die het verbruik fout meet? Verder: wie is verantwoordelijk bij schade als je op een paaltje rijdt dat binnen een parkeervak staat? Ook: hoe verwijder je groene aanslag? Je krijgt tips van luisteraars en een expert.

Hoe kom je van de slimme meter af?

Afgelopen week was de slimme meter veelvuldig in het nieuws. De slimme meter blijkt helemaal niet zo slim en meet tot wel 600% meer dan het werkelijke verbruik. Wat moeten consumenten doen die zo'n slimme meter in huis hebben? Kan je hem inruilen en kan je het geld terugvragen van de onterecht in rekening gebrachte energie?

Groene aanslag: zo verwijder je dat!

De lente komt er weer aan, de temperaturen gaan weer stijgen en het zonnetje is steeds vaker aanwezig. Het wordt dus tijd om je tuin klaar te maken voor de lente. Een onderdeel daarvan is groene aanslag. Hoe verwijder je dat? We hebben tips van de expert en luisteraars!

Wie is verantwoordelijk bij schade door paaltje?

Stel, het is 's avonds en je wil parkeren op een parkeerplaats. De omgeving is slecht verlicht. Tijdens het inparkeren rij je je band en velg kapot tegen een paaltje dat binnen het parkeervak staat. Wie kan je dan aansprakelijk stellen? Mag zo'n paaltje daar überhaupt staan?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij groene aanslag verwijdert van je bestrating? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Ook interessant