Zo voer je videogesprekken met acht deelnemers in WhatsApp

Zo voer je videogesprekken met acht deelnemers in WhatsApp

WhatsApp heeft de mogelijkheid toegevoegd om met maximaal acht personen tegelijk videogesprekken uit te voeren. Eerst kon dat met maximaal vier. Zo maak je er gebruik van:

Een videogesprek starten binnen WhatsApp is heel eenvoudig. Je selecteert een WhatsAppgroep en klikt rechts bovenin het scherm op het icoontje in de vorm van een camera, waarna bij iedereen in de groep de telefoon gaat rinkelen.

Let er wel op: videobellen werkt alleen als de WhatsAppgroep niet groter is dan 8 deelnemers. Zitten er 9 of meer deelnemers in de WhatsAppgroep, dan is het icoontje om te videobellen niet zichtbaar.

WhatsApp updaten

Kun je nog niet met meer dan 4 personen bellen in WhatsApp? Mogelijk heb je nog niet de nieuwste versie van WhatsApp op je telefoon staan. De update voor iOS is al voor iedereen beschikbaar, dus controleer in de App Store of je bij bent met updates.

Androidgebruikers moeten nog even wachten totdat de update in Google Play beschikbaar is, maar in de tussentijd valt de nieuwste versie van de app te downloaden op de website van WhatsApp.

Meer over:

Ook interessant