Over het Radar panel

Het Radar Panel bestaat uit zo’n 80.000 consumenten uit het hele land, die ongeveer twee keer per maand via online vragenlijsten hun mening en ervaring delen over alles waar je als consument tegenaan kunt lopen: van problemen met je verzekering tot misstanden in de medische wereld.

Dankzij de grote groep panelleden kan Radar onderzoeken of jouw probleem misschien meer is dan een incident. Delen meer mensen dezelfde ervaring? Met de cijfers in handen kan Radar misstanden aantonen en organisaties hierop aanspreken. Jouw ervaring telt dus!

Aanmelden voor het Radar Panel doe je via deze korte intake-vragenlijst. We stellen je enkele vragen over jou en je persoonlijke situatie. Die informatie is belangrijk, omdat we op die manier iets kunnen zeggen over de samenstelling van ons panel. Aanmelden en meedoen aan de onderzoeken is gratis, en je bepaalt altijd zelf of je wel of niet meedoet aan een onderzoek.

Aanmelden Radar panel

Aanmelden voor het Radar Panel doe je via deze korte intake-vragenlijst. We stellen je enkele vragen over jou en je persoonlijke situatie. Die informatie is belangrijk, omdat we op die manier iets kunnen zeggen over de samenstelling van ons panel. Aanmelden en meedoen aan de onderzoeken is gratis, en je bepaalt altijd zelf of je wel of niet meedoet aan een onderzoek.

Meld je aan via de intake-vragenlijst

Veelgestelde vragen over het Radar Panel

Wat is het Radar Panel?
Het Radar Panel is een groep van tienduizenden consumenten die zich hebben aangemeld om via e-mail uitnodigingen te ontvangen voor vragenlijsten. Via deze vragenlijsten kunnen zij hun mening en ervaringen delen. Zo kan de redactie zien wat er speelt in de samenleving en problemen aankaarten met behulp van harde cijfers. De resultaten worden gebruikt voor de uitzendingen en berichten op onze website en andere online kanalen.

Hoort het Radar Panel bij het televisieprogramma Radar?
Ja. Het Radar panel (radarpanel.nl en radartestpanel.nl) is een onderdeel van de website radar.avrotros.nl, en daarmee ook van het televisieprogramma Radar van AVROTROS.

Hoe meld ik me aan voor het Radar Panel?
Volg deze link en vul de intake-enquete in: dat duurt hooguit enkele minuten. Aanmelden is gratis.

Hoe vaak krijg ik een enquête-uitnodiging?
Radar houdt gemiddeld twee onderzoeken per maand. Uitnodigingen voor onderzoeken sturen wij per e-mail toe. Je beslist altijd zelf of je wel of niet aan een onderzoek meedoet.

Kan ik kiezen aan welke onderzoeken ik meedoe?

Ja. Je kunt altijd zelf besluiten aan welke van deze onderzoeken je wel en niet wil meedoen.

 Dit heeft geen gevolgen voor je lidmaatschap van het Radar Panel.

Hoeveel tijd heb ik om mee te doen aan een onderzoek?
Sommige onderzoeken staan weken op, andere maar enkele dagen. Als je maar kort de tijd hebt om te reageren, zetten we dat er vaak bij in de uitnodiging. Het kan voorkomen dat we een onderzoek sneller dichtzetten, bijvoorbeeld als de actualiteit aanleiding geeft om de resultaten eerder te brengen. Op het invullen van de vragenlijsten zit geen tijdslimiet. Meedoen duurt doorgaans tussen de twee en acht minuten.

Hoe weet ik zeker dat jullie mijn antwoorden ontvangen hebben?

Wanneer je een vragenlijst afrondt, krijg je daarvan een melding te zien. Wanneer je nogmaals op de link uit je persoonlijke uitnodiging klikt, zul je ook de melding ontvangen dat je je antwoorden al zijn ontvangen.

Waar vind ik de onderzoeksresultaten?

In de onderzoeken kun je aangeven dat je een seintje wil ontvangen wanneer de resultaten online staan. Je kunt de uitslagen ook allemaal teruglezen op deze pagina. Daarnaast verwerkt Radar de uitslagen regelmatig in uitzendingen. Deze uitzendingsitems kun je ook terugkijken op onze site.

Is het Panel-lidmaatschap gratis?
Ja.

Wat krijg ik in ruil voor mijn Panel-lidmaatschap?
Door deel te nemen aan enquêtes kun je jouw meningen, oordelen en ervaringen laten meetellen. Dit helpt Radar om consumentenkwesties aan de kaak te stellen en bedrijven en instanties ertoe te bewegen hun diensten en producten te verbeteren. Daarnaast kun je als welkomstgeschenk eenmalig een nummer van het magazine RADAR+ aanvragen.

Hoe lang blijf ik panellid?
Je blijft lid zo lang of zo kort als jij dat wilt. Je kunt jezelf op elk moment uitschrijven.

Hoe schrijf ik mezelf uit?
Onderaan iedere aan jou persoonlijk geadresseerde uitnodiging of panelmail die wij versturen staat een link om je uit te schrijven. Lukt het niet, dan kun je ons ook een e-mail sturen vanaf het e-mailadres dat bij ons bekend is, zodat wij kunnen verifiëren dat de e-mail met het verzoek om uit te schrijven inderdaad van jou afkomstig is.

Ik heb een nieuw e-mailadres, hoe geef ik dit door?
Wij kunnen je e-mailadres aanpassen als je vanaf het e-mailadres dat bij ons bekend is een e-mail stuurt naar het Radar Panel. Vermeld in dit bericht je nieuwe e-mailadres. Let op: we kunnen je e-mailadres alleen wijzigen als je deze mail verstuurt vanaf het account waarmee je geregistreerd staat (= het e-mailadres waarop je de uitnodigingen ontvangt). Via de ontvangen mail kunnen wij controleren of het account aan jou toebehoort. Dit klinkt misschien erg streng, maar dit doen we om je gegevens te beschermen.

Ik heb een technisch probleem / mijn vraag staat er niet tussen / ik kom er niet uit. Wat nu?Neem contact met ons op via [email protected].

Radarpanel.nl, radartestpanel.nl en ons e-mailadres

De domeinen radarpanel.nl en radartestpanel.nl zijn officiële onderdelen van Radar. Het e-mailadres '[email protected]' is het officiële correspondentie-adres van de Radar Panelredactie. Je kunt voorkomen dat e-mails in de spambox terechtkomen door het e-mailadres te markeren als bekend of veilig, of door het e-mailadres in het adresboek van je e-mailprogramma op te slaan.