toggle menu

50liefde.nl past na anderhalf jaar voorwaarden proefabonnement aan

De website 50liefde.nl heeft opnieuw een tik op de vingers gekregen van de Reclame Code Commissie. Op de datingwebsite voor senioren werd een actie-abonnement aangeboden, die automatisch overliep in een echt abonnement. Klanten konden dit wel annuleren, maar moesten dat binnen 72 uur doen. De regels daarvoor waren te onduidelijk opgesteld.

Radar besteedde een jaar geleden ook al aandacht aan de website. Toen kregen klanten slechts 24 uur de gelegenheid om het abonnement te annuleren. De bijzondere voorwaarde stond in kleine lettertjes onderaan de site. Doordat de letters een enigszins onopvallende kleur hadden ten opzichte van de achtergrond, vielen ze niet op. Roel besloot om de zaak te melden bij Radar en stapte ook naar de Stichting Reclame Code. De Commissie oordeelde toen al dat de werkwijze van het bedrijf niet klopte.

Gelijk bij de rechter

Toch kreeg Roel niet meteen zijn geld terug. Daarvoor moest hij naar de rechter, die hem in het gelijk stelde. Voor Roel hield de zaak daarmee niet op. Toen hij opnieuw een aanbieding van 50liefde.nl ontving ontdekte hij dat de datingssite zich nog steeds schuldig maakte aan het op een onduidelijke manier vermelden dat mensen een abonnement alleen kunnen tegenhouden. Nu werd niet een termijn van 24 uur genoemd, maar was deze 'verlengd' naar 72 uur. Nog steeds te weinig tijd. Roel stapte opnieuw naar de Reclame Code Commissie, die hem opnieuw in het gelijk stelde.

Opzegtermijn is veertien dagen

De vraag is hoe lang de opzegtermijn moet zijn als je online een abonnement afsluit. Radar legde dat voor aan jurist Olav Wagenaar van juridisch dienstverlener DAS. 'Er geldt een bedenktijd van veertien dagen. Bij het afsluiten van een dienst, zoals een abonnement op een datingsite, gaat de termijn in op de dag nadat de dienst is besteld. Als je al direct gebruik maakt van de dienst kan de ondernemer wel de dagen dat je gebruik hebt gemaakt in rekening brengen.'

50liefde.nl past site nu wel aan

Na de tweede uitspraak van de Reclame Code Commissie heeft 50liefde.nl besloten om de website toch aan te passen. Mede-eigenaar Mahdi Kazemi: 'Het is nooit de intentie geweest om informatie verborgen te houden. Wij willen juist heel transparant zijn en daarom hebben wij na de reacties besloten om niet automatisch een incasso op te starten na een actie-abonnement van drie of tien dagen.' Het bedrijf erkent ook dat je binnen drie of tien dagen niet de liefde van je leven kunt vinden.

Ook interessant