toggle menu

Anti-rimpelcrèmes

Iedereen wil dolgraag geloven in het sprookje van de eeuwige jeugd en een rimpelloze huid. En we geven daarom een vermogen uit aan anti-rimpelcrèmes, in de hoop een prachtige gladde huid te krijgen. Maar is dit rimpelloze sprookje ons geld wel waard?

Ook ons testpanel wil er graag jong uit blijven zien. 56.713 mensen vulden onze enquête in. Van onze respondenten gebruikt 33 % een anti-rimpel crème. 26 % denkt dat de crème lijntjes minder diep maakt en 34% denkt zelfs dat de dagcrème het rimpelproces vertraagt. Jetske Ultee is onderzoeksarts cosmetische dermatologie: ‘Een anti-rimpelcrème kan fijne rimpeltjes voor even weg halen, maar dat is maar heel tijdelijk effect.’ Maar liefst 61% van de respondenten geeft aan vooral anti-rimpelcrèmes te smeren om vocht in de huid te brengen. 

Paula Begoun is cosmeticadeskundige, beter bekend als de ‘cosmetics cop’. In haar boek  Don’t go to the cosmetics counter without me, bespreekt ze de ingrediënten van veel huidproducten. Op haar site: www.paulaschoice.nl zijn haar recensies online terug te vinden. 

De cosmetica-industrie verdient jaarlijks zo’n 342 miljoen euro aan gezichtsverzorging, waaronder anti-rimpelcrèmes. Een gladde huid kun je er dus niet krijgen. 

Waar moet je op letten als je een crème wilt kopen? Koop in ieder geval geen crème in een potje zoals 79% van ons testpanel dat doet. Volgens Paula Begoun kun je die meteen in de prullenbank gooien. De ingrediënten worden in een potje niet goed geconserveerd. Een flesje met een pompje kan de ingrediënten in de crème wel goed conserveren. 

Ingrediënten zoals alcohol en parfum zijn niet goed voor de huid. Dit zit in veel producten dus dat beperkt de keuze al aanzienlijk. Daarbij is een zonnefactor belangrijk aangezien 90% van alle huidveroudering, huidverslapping, pigmentvlekken en rimpels door de zon komt. 

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant