Betaal niets aan Loterijverlies | Radar checkt

Loterijverlies BV stuurt weer bedelbrieven naar consumenten die zich in 2008 hebben aangemeld bij stichting Loterijverlies. Oprichter Ferdy Roet probeert 20 euro los te peuteren. Dat blijkt uit mails die de Radarredactie ontvangt van consumenten.

In 2007 onthulde Radar de oneerlijke winkansen van de Staatsloterij. Toen bleek dat er prijzen vielen op onverkochte loten. Hierdoor waren de winkansen veel kleiner.

25 euro

In 2008 werd de stichting Loterijverlies opgericht om een schadevergoeding te krijgen van de Staatsloterij. Deelnemers die zich aansloten bij deze claimstichting moesten in eerste instantie 25 euro betalen om een rechtszaak te starten tegen de Staatsloterij.

Misleid

De Staatsloterij heeft tussen 2000 en 2008 misleidende mededelingen gedaan over de winkansen. Dit feit werd in 2015 bewezen geacht door de Hoge Raad. Daarom volgde er in 2017 een gratis extra trekking voor 2,8 miljoen (oud-)spelers die tussen 2000 en 2008 konden aantonen meegespeeld te hebben in de Staatsloterij.

Geld weggesluisd

Stichting Loterijverlies zou 194.000 deelnemers hebben. Een deel van het geld zou niet gebruikt zijn voor de rechtszaak, maar zou in de zakken zijn verdwenen van oprichter Ferdy Roet. Hij zou geld weggesluisd hebben naar belastingparadijs Guernsey. En volgens krantenartikelen zou hij er een peperdure villa in Bergen voor gekocht hebben.

Ook in 2017 bedelbrief

In 2017 vroeg Loterijverlies ook al om meer geld om 'kostbare procedures te voeren.' Ferdy Roet bleek een mail verstuurd te hebben uit naam van de stichting, maar het bestuur van Stichting Loterijverlies had Roet in 2017 uit de stichting gegooid. Het nieuwe bestuur was boos over de toen verstuurde bedelbrief. Ferdy Roet had inmiddels 'Loterijverlies BV' opgericht. Hij verstuurt nu ook bedelbrieven vanuit het 'Meldpunt Collectief Onrecht BV'.  

Opgepakt wegens verduistering

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft Roet in de zomer van 2018 opgepakt wegens verduistering van 2,5 miljoen euro. Geld dat is ingelegd door consumenten.

Geen geld overmaken

Advocaat Hendrik Jan Bos vertegenwoordigt consumenten die procederen tegen Ferdy Roet, omdat Roet zich heeft verrijkt met geld van Staatsloterij-gedupeerden. Bos zegt op de nieuwe bedelbrieven: 'Ik zou geen geld overmaken. Ik zou niet reageren op brieven of telefoontjes.' Je bent niet verplicht om te betalen. Als alle deelnemers geld overmaken, betekent dat, dat Roet weer een kleine 4 miljoen euro zou ontvangen.

Lees de reactie van Loterijverlies op de uitzending van Radar

Radar Radio besteedde in januari 2019 ook aandacht aan een verzoek om meer geld van Loterijverlies.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over Loterijverlies? Volg het onderwerp Loterijverlies hier.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant